Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

SKC konačno dobija prostor

Na 500 kvadratnih metara u jednom od magacina u Kineskoj četvrti, 20. marta će biti otvoren novi klub "Fabrika", čime će novosadski Studentski kulturni centar posle 17 godina konačno dobiti prostor za svoje programske sadržaje.

Novi direktor Doma u Veterniku

Pokrajinska vlada juče je direktora Doma za omladinu i decu ometenu u razvoju u Veterniku Miška Šekularca, razrešila svih  dužnosti i za novog direktora imenovala Dragana Miloševića, nekadašnjeg direktora Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', potvrdila je Novka Mojić, pokrajinski sekretar za rad i socijalna pitanja.

Pomoć za malog Andreju

Šestogodišnji Andreja ima retko obolenje koje je neurološke prirode, a problem je u toliko veći što se lečenje ne može realizovati u Srbiji ni u zemljama okruženja.

Ne kontrolišu zdravlje zaposlenih

Poslodavci u većini preduzeća i institucija ne šalju svoje zaposlene na redovne zdravstvene preglede, iako su neki od tih radnika u svakodnevnom kontaktu sa građanima, čime se ugrožava bezbednost Novosađana.  

Zvezda deklasirana u Beogradu

Posle sjajnog starta u Evrokupu, košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa bledim izdanjima, pošto su kao domaćin doživeli novi poraz od češkog Nimburka  i to sa čak 18 poena razlike 55:73.

Spens nije prava adresa

Uprava Spensa ima mali uticaj kada je reč o raspodeli termina za treninge u dvoranama Spensa, kaže za Radio 021 direktor ovog gradskog preduzeća, Zvonimir Kaprocki.

Čanak pregovara za mesto gradonačelnika

Lider LSV-a Nenad Čanak ponudio je demokratama upravljanje Toplanom i Vodovodom, te blanko glasove u srpskom parlamentu za mesto gradonačelnika Novog Sada, saznaje Radio 021 u vrhu Demokratske stranke. Saznajemo da je, od objavljivanja vesti da će pokrajinski poslanici morati da se odreknu ostalih funkcija, u tri navrata pokušavao da pregovara i da je tek u trećem pokušaju DS pristao na razgovore.

Kanađani najuspešniji na ZOI

Hokejaška reprezentacija Kanade osvojila je zlato na Zimskim olimpijskim igrama pobedivši posle produžetka nacionalnu selekciju SAD sa 3:2 u velikom finalu kojim su završena nadmetanja u Vankuveru.

Džordan kupuje Šarlot

Nekadašnji košarkaš Majkl Džordan postigao je sporazum o kupovini kontrolnog paketa akcija kluba Šarlot Bobkets iz NBA lige, čime će preuzeti kontrolu nad gubitničkim timom iz svoje rodne države.